Κόσμος

Ξεκινά και η Βρετανία αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος

Την ένταξη της Βρετανίας στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να μετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι σωστό ότι η Βρετανία θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης» είπε ο Κάμερον ενώπιον των 193 μελών του διεθνούς οργανισμού.


«Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε νωρίτερα και πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα πρέπει να δοθεί στο Ιράν η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα της Συρίας. «Οι ηγέτες του Ιράν θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η απειλή» του Ισλαμικού Κράτους είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια