default-image

Ισραήλ: "Θα απαντήσουμε με στρατιωτική βία σε οποιαδήποτε απειλή"

Κόσμος
Ισραήλ: "Θα απαντήσουμε με στρατιωτική βία σε οποιαδήποτε απειλή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα αντιδράσουμε με τη χρήση στρατιωτικής βίας απέναντι σε κάθε απόπειρα απειλής της ασφάλειάς μας και παραβίασης της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους «που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν».

«Πριν από λίγα λεπτά (σ.σ. το πρωί της Τρίτης), ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναχαίτισαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται» ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι επρόκειτο για ένα αεροσκάφος τύπου MiG-21, το οποίο κατερρίφθη πάνω από τα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, όπου έχουν εξαπλωθεί οι συγκρούσεις από τον εμφύλιο στη Συρία.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι δύο Σύριοι πιλότοι που με τα αλεξίπτωτά τους πέφτουν στο έδαφος από το αεροσκάφος που κατέρριψε ο ισραηλινός πύραυλος Patriot

Την κατάρριψη επιβεβαίωσε και η Δαμασκός. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 30 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News