default-image

Ισλαμικό Κράτος: "Σκοτώστε Αμερικανούς και Ευρωπαίους"

Κόσμος
Ισλαμικό Κράτος: "Σκοτώστε Αμερικανούς και Ευρωπαίους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί εναντίον του απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω εκπροσώπου της οργάνωσης. Ως στόχος προτίμησης αναφέρονται Αμερικανοί και Γάλλοι άμαχοι.

Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι αναφέρει στο μήνυμά του: «Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή Ευρωπαίο άπιστο - κυρίως κακούς και βρομερούς Γάλλους - ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει σε έναν συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχτείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο».

Το επίμαχο μήνυμα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους ισλαμιστές μαχητές στη Χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και «να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς».

«Παγιδέψτε τους δρόμους με εκρηκτικά. Επιτεθείτε στις βάσεις τους. Κάντε επιδρομές στα σπίτια τους. Κόψτε τους τα κεφάλια. Μην τους αφήσετε να αισθανθούν ασφαλείς», ανέφερε.

Μέλος της οργάνωσης Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσφέρει στην ισλαμιστική οργάνωση οδηγίες για αποτελεσματικότερη δράση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Σινά και το Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχουν αρνηθεί την παρουσία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, σημειώνει το naftemporiki.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News