default-image

Αυξάνονται οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Κόσμος
Αυξάνονται οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τριήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε με στόχο τον έλεγχο της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα συνέβαλε στον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων και τον εντοπισμό πολλών πτωμάτων μέσα σε σπίτια.

Η απαγόρευση ενδέχεται να παραταθεί, καθώς οι αρχές δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια για να πραγματοποιήσουν ελέγχους, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.

Οι Αρχές της Σιέρα Λεόνε, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.

Όπως δήλωσε ο Στίβεν Γκαόζια, ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα, 92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από Έμπολα εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα μέχρι χθες το βράδυ, τη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News