Κόσμος

Προς πώληση το λευκό καπελάκι του Πάπα

Μια ιταλική τηλεοπτική εκπομπή κατάφερε να πείσει τον Πάπα Φραγκίσκο να τους δώσει το λευκό καπελάκι που φορά και συγκέντρωσε πάνω από 100.000 ευρώ σε λιγότερο από 24 ώρες βάζοντάς το σε δημοπρασία στο eBay.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο οικοδεσπότης του σατυρικού σόου «Le lene» «(Οι ύαινες) ξύπνησε το χάραμα προκειμένου να εξασφαλίσει μια μπροστινή θέση σε μία από τις τακτικές εμφανίσεις του Πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.


Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από την τηλεόραση του Βατικανό, ο οικοδεσπότης κατάφερε να πλησιάσει τον Πάπα την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του και του πρόσφερε ένα ολοκαίνουριο λευκό καπελάκι.

Ο Πάπας, αναφέρει ο Guardian, φαίνεται να σταματά το αυτοκίνητο και να εξετάζει το καπελάκι, προτού το ανταλλάξει με το δικό του.

Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής έβαλε το καπελάκι στο eBay την Τετάρτη το βράδυ και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 105.000 ευρώ.


Πάντως, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε καλό σκοπό. Όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της εκπομπής, θα δοθούν σε μια ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια