Κόσμος

Συρία: Χορήγησαν λάθος εμβόλιο με θύματα 15 βρέφη

Ένα εγκληματικό λάθος - με θύματα 15 βρέφη - σημειώθηκε στην αιματοβαμμένη Συρία, όπου το προσωπικό ενός νοσοκομείου αντί να εμβολιάσει τα μωράκια κατά της ιλαράς, τούς χορήγησε μυοχαλαρωτική ουσία...

Οι εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τις Αρχές της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι φιαλίδια που περιείχαν την μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο βρέθηκαν σε ένα από τα εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.

Οι θάνατοι των βρεφών οδήγησαν στην άμεση αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού στην επαρχία, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους αντικαθεστωτικούς.

Το ατρακούριο, σύμφωνα με το skai.gr, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Συνολικά 50 με 70 βρέφη ασθένησαν, σύμφωνα με το skai.gr, όλα εκ των οποίων είχαν εμβολιαστεί στο χωριό αυτό, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση. Η ηλικία τους ήταν από έξι ως 18 μηνών. Τα μεγαλύτερα παιδιά που ασθένησαν μετά τον εμβολιασμό τους ανέρρωσαν.

Το γεγονός ότι ασθένησαν σε συνδυασμό με τα συμπτώματα παράλυσης που εμφάνισαν επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι χορηγήθηκε ατρακούριο, αναφέρει η έκθεση.

Δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφανθεί αν ο θάνατος των βρεφών προκλήθηκε από ανθρώπινο σφάλμα ή και δόλο, είπαν οι Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια