default-image

Ώρα Μηδέν για τη Σκωτία

Κόσμος
Ώρα Μηδέν για τη Σκωτία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 7 το πρωί τοπική ώρα, στις 9 ώρα Ελλάδος, άνοιξαν οι κάλπες σε περισσότερα από 5.000 εκλογικά κέντρα στη Σκωτία για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης.

Από τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Νταντί και το Αμπερντίν ως τις κωμοπόλεις και τα νησιά της Σκωτίας, περίπου 4,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση «Η Σκωτία πρέπει να γίνει ανεξάρτητη χώρα;».

Το κλίμα στο Εδιμβούργο δείχνει πως η μέρα θα κυλήσει… "βρετανικά", καθώς, σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι υποστηρικτές των δύο στρατοπέδων μοιράζουν φυλλάδια δίπλα-δίπλα, ωστόσο η παρουσία των οπαδών της ανεξαρτησίας είναι πιο ορατή.

Το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες εξ αυτών πραγματοποίησαν πορεία και συλλαλητήριο στο Χόλιρουντ, το τοπικό κοινοβούλιο. Μεγάλες συγκεντρώσεις και από τις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Γλασκώβη και στο Περθ.

Τρεις νεότερες δημοσκοπήσεις το βράδυ της Τετάρτης έδιναν ελαφρύ προβάδισμα στο «Όχι». Για την εφημερίδα Daily Record η δημοσκόπηση δίνει 53% στο «Όχι» και 47% στο «Ναι». Για τη Sun τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 52%-48% και για το σκωτσέζικο κανάλι 51%-49%. Προβάδισμα στο «Όχι» δίνουν και όλα τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22:00 (τοπική ώρα). Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News