Κόσμος

Κυρώσεις αποφάσισε να επιβάλει στην Ρωσία η κυβέρνηση του Κοσόβου

Την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η κυβέρνηση του Κοσόβου εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι δήλωσε ότι «το Κόσοβο, με την απόφαση αυτή, ευθυγραμμίζεται με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες που λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Ο κ. Χοτζάι συμπλήρωσε ότι «η απόφαση αυτή είναι στο πλαίσιο της διατήρησης της διεθνούς τάξης και συντάσσεται με την καταδίκη σχετικά με την καταπάτηση ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, της Ουκρανίας» και σύμφωνα με τον ίδιο «η απόφαση αυτή, επιβεβαιώνει ότι το Κόσοβο είναι σταθερός εταίρος των ευρωατλαντικών συμμάχων του».

Η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν διευκρίνισε σε τι ακριβώς αφορούν οι κυρώσεις που επέβαλε κατά της Ρωσίας, η οποία θεωρείται ισχυρός υποστηρικτής της Σερβίας στη διαφορά που έχει αυτή σχετικά με την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του από την Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008, ενώ η Ρωσία έχει θεωρήσει την ενέργεια αυτή των αρχών της Πρίστινας ως "παράνομη," η οποία αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια