default-image

Καταδίδουν τα παιδιά τους για να μην πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές

Κόσμος
Καταδίδουν τα παιδιά τους για να μην πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές Αρχές, ζητώντας να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Τα παραπάνω υποστηρίζει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 60 Αυστραλοί νέοι, μουσουλμανικής καταγωγής, μάχονται σήμερα στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή Βουλή το οποίο θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις Αρχές ασφαλείας θα μπορούν έτσι να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αντι-ισλαμικά κρούσματα στην Αυστραλία, ενώ οι μουσουλμανικές κοινότητες, με εκδηλώσεις τους, καταδικάζουν τους αποκεφαλισμούς από τους τζιχαντιστές, διαδηλώνουν υπέρ της Αυστραλίας και υποστηρίζουν ότι γίνονται άδικα στόχος κάποιων ανεγκέφαλων.

Μαχητικά και άνδρες στον Περσικό αναπτύσσει η Αυστραλία κατά του ΙΚ

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε πως η Αυστραλία θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να βοηθήσει το διεθνή συνασπισμό στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Απαντώντας σε επίσημο αίτημα των ΗΠΑ, η Αυστραλία θα αναπτύξει δύναμη 600 ανδρών μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κ. Άμποτ δήλωσε ότι η ανάπτυξη της αυστραλιανής δύναμης είναι μια «συνετή και αναλογική» συνεισφορά στο διεθνή συνασπισμό και ότι η κυβέρνησή του δεν είχε ακόμη αποφασίσει να δεσμεύσει στρατεύματα σε πολεμική δράση.

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο αποκεφαλισμός και τρίτου ομήρου από τους τζιχαντιστές του ΙK

Την ίδια ώρα φρίκη και παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο το οποίο έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς. Ο Χέινς συμμετείχε σε ανθρωπιστικές δράσεις στη Συρία από το 1999 και απήχθη το Μάρτιο του 2013.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου που δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News