default-image

Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Κόσμος
Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 22χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ-Αμάρι, νοτίως της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Ο Ταϊσίρ Κατάρι επλήγη από πυρά στο θώρακα στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν όταν στρατιώτες πραγματοποιούσαν επιχείρηση συλλήψεων, διευκρίνισαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Η δήλωση του θανάτου του Κατάρι, από τραύμα από σφαίρα στην καρδιά, έγινε από τον Άχμαντ Μπεϊτάουι, το διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου της Παλαιστίνης στη Ραμάλα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ταραχών, όπως μεταδίδει το protothema.gr. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι στρατιώτες εισήλθαν στον καταυλισμό για να συλλάβουν μαχητές της Χαμάς. «Οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου πενήντα Παλαιστινίων που πέταξαν πέτρες, κοκτέιλ Μολότοφ και έκαψαν λάστιχα».

«Οι στρατιώτες που εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο ο οποίος προσπαθούσε να πετάξει εκρηκτικό μηχανισμό προς την πλευρά τους, άνοιξαν πυρ εναντίον του», πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο Παλαιστίνιος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το σημείο αυτό για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες αλλά κατέληξε.

Παράλληλα ένας Παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε τον Αύγουστο από πυρά της αστυνομίας των συνόρων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ υπέκυψε την Κυριακή, σύμφωνα με οικογένειά του και το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ο 16χρονος Μοχάμεντ Σινοκρότ είχε τραυματιστεί στις 31 Αυγούστου από πυρά στη συνοικία Ουάντι Τζοζ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής συγκρούσεις με την αστυνομία κοντά στο σπίτι του στην Παλαιά Πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News