default-image

Επίσκεψη του Πάπα στη Νότιο Κορέα

Κόσμος
Επίσκεψη του Πάπα στη Νότιο Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Νότιο Κορέα έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος για την πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη χώρα μετά από 25 χρόνια, την ώρα που η Βόρειος Κορέα έδωσε το "παρών" εκτοξεύοντας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Ο Φραγκίσκος, που είχε καλέσει και αξιωματούχους από το Βορρά για την παραμονή του στη Σεούλ, αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αίτημα για επανένωση της χερσονήσου.

Λίγο πριν φτάσει στη Σεούλ για την πενθήμερη επίσκεψή του ο Πάπας, από τη Βόρειο Κορέα εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από πολλαπλούς εκτοξευτήρες στο λιμάνι της πόλης Γονσάν της χώρας και έπεσαν σε θαλάσσια περιοχή σε βάθος 220 χιλιομέτρων από το χώρο εκτόξευσης σε ένα σημείο στα ανατολικά της χερσονήσου της Κορέας, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

Ο τελευταίος πύραυλος εξαπολύθηκε μόλις 35 λεπτά πριν το παπικό αεροσκάφος με τον Φραγκίσκο προσγειωθεί σε μια αεροπορική βάση στη Σεούλ, όπου ο ποντίφικας ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα.

Οι νέες εκτοξεύσεις πύραυλων από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έγιναν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προγραμματίζουν να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα στρατιωτικές ασκήσεις. Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον λένε ότι οι ασκήσεις είναι αμυντικού χαρακτήρα, αλλά η Βόρεια Κορέα διαμαρτύρεται τακτικά για αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες πολλάκις έχει χαρακτηρίσει πρόβα πολέμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News