default-image

Απαγόρευσαν το βρίσιμο στους φιλορώσους αντάρτες

Κόσμος
Απαγόρευσαν το βρίσιμο στους φιλορώσους αντάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κι να κρατούν όπλα, σκοτώνουν κόσμο και ζουν στην παρανομία. Οι αυτονομιστές της Ουκρανίας πρέπει να είναι καλά παιδιά. Για αυτό τους απαγορεύθηκε να βρίζουν.

Μπορεί ο μισός πλανήτης να τους θεωρεί υπεύθυνους για το θάνατο των 298 επιβαινόντων στην πτήση της Malaysia Airlines που κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία και οι ένοπλη αντιπαράθεσή τους με το στρατό της χώρας να έχει κοστίσει πολλές ζωές, αλλά οι αυτονομιστές έχουν και άλλες ανησυχίες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η τελευταία εντολή που ήρθε από τα χείλη υψηλόβαθμου ηγέτη των ανταρτών, σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι άνδρες του.

Ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, που έχει αυτοανακηρυχθεί υπουργός Αμυνας της «Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» έβγαλε ανακοίνωση στην οποία απαγορεύει στους άνδρες του να βρίζουν, γιατί αυτό «μας υποβαθμίζει πνευματικά και θα μας οδηγήσει στην ήττα», όπως αναφέρει το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό των αυτονομιστών στο Twitter.

Αν κάποιος από τους άνδρες του χρησιμοποιήσει απρεπείς εκφράσεις δημόσια, αυτό θα θεωρηθεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, προειδοποίησε ο Στρέλκοφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι ύβρεις είναι ιεροσυλία και πάντα θεωρούνταν θανάσιμο αμάρτημα», ανέφερε ακόμη ο ηγέτης των αυτονομιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News