default-image

Ισπανία: Συνάντηση Ραχόι - Μας

Κόσμος
Ισπανία: Συνάντηση Ραχόι - Μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ήταν το κεντρικό θέμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι και του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας.

Παρά την ξεκάθαρη άρνηση της Μαδρίτης να αποδεχθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τις δηλώσεις Ραχόι ότι είναι αντισυνταγματικό, ο Μας επιμένει να στηθούν κάλπες στις 9 Νοεμβρίου.

Η σημαντική πάντως συνάντηση των δύο πολιτικών, έχει επισκιαστεί από την ομολογία του πρώην προέδρου της Καταλονίας, Γιόρντι Πουγιόλ, ότι φοροδιέφευγε για δεκαετίες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για το Μας, καθώς ο Πουγιόλ ήταν επίσης μέντοράς του και πολύ στενός συνεργάτης του. «Άσχημα νέα για το Μας, που χρειάζεται να είναι δυνατός όσο ποτέ», σχολιάζουν αναλυτές.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της Ελ Παϊς, το 45% των Καταλανών υποστηρίζουν την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία. Το ποσοστό είναι κατά 3% αυξημένο σε σχέση με το Μάϊο. Άλλωστε, οι έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά έχουν αυξηθεί από τότε που ανέλαβε ο Ραχόι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News