Κόσμος

Κίνα: Τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και κυβερνητικών κτιρίων στην κομητεία Σάτσε της επαρχίας Σιντζιάνγκ στην Κίνα σημειώθηκε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα'.

Ομάδα ανθρώπων οπλισμένων με μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και κυβερνητικών κτιρίων στην κομητεία Σάτσε της επαρχίας Σιντζιάνγκ τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με το Πρακτορείο. «Δεκάδες Ουιγούροι (η μουσουλμανική μειονότητα) και Χαν (η εθνική ομάδα στην οποία ανήκει η πλειονότητα των κατοίκων της Κίνας) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», πρόσθεσε το Νέα Κίνα, χαρακτηρίζοντας την επίθεση, που εξαπέλυσε ομάδα οπλισμένων με μαχαίρια, "τρομοκρατική".

Βίαιες επιθέσεις σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Σιντζιάνγκ, οι οποίες αποδίδονται από την κινεζική κυβέρνηση σε Ουιγούρους ισλαμιστές αντάρτες που επιθυμούν να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος. Το 2009 από τις εθνοτικές συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους περίπου 200 άνθρωποι, κυρίως μέλη της Χαν ενώ τον περασμένο Μάιο τουλάχιστον 31 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Ουρούμκι.

Σχόλια