default-image

Πυροτεχνήματα για την επέτειο της Κορέας

Κόσμος
Πυροτεχνήματα για την επέτειο της Κορέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων η βόρειος Κορέα τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 61 χρόνων από την ανακωχή που έβαλε τέλος στον πόλεμο της Κορέας ο οποίος διήρκησε από το 1950 έως το 1953. Οι κάτοικοι της χώρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιμ ΙΙ Σούνγκ της Πιονγιάνκ για να απολαύσουν το σόου για τη μέρα που οι ίδιοι θεωρούν ως σύμβολο της νίκης τους.  

Σημειώνεται ότι τεχνικά οι δυο χώρες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση καθώς έχουν υπογράψει ανακωχή όχι όμως και συνθήκη ειρήνης. Ο πόλεμος ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 1950 όταν ο βορειοκορεατικός στρατός πέρασε τη μεθόριο του 38ου παραλλήλου από 11 σημεία, αιφνιδιάζοντας πλήρως Νοτιοκορεάτες και Αμερικανούς.  

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αμερικανική παρέμβαση, κάλεσε τα κράτη - μέλη του  να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη Νότιο Κορέα. Η Σοβιετική Ένωση έχασε την ευκαιρία να θέσει βέτο, αφού εκείνη την περίοδο απείχε από τις εργασίες του Οργανισμού. Δεκαπέντε κράτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΟΗΕ και έστειλαν δυνάμεις τους στη Νότιο Κορέα για την απόκρουση της λεγόμενης «ερυθράς απειλής», ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News