Κόσμος

Αλλάζει όνομα η Malaysia Airlines

Σε δραστικές κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι Μαλαισιανές αερογραμμές έπειτα από τη νέα αεροπορική τραγωδία και την κατάρριψη του Boeing στο Ντονέτσκ, με τους ιθύνοντες της εταιρείες να ετοιμάζονται ακόμη και να αλλάξουν όνομα.

Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είχε ούτως ή άλλως επιδεινωθεί μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370, αλλά το νέο δυστύχημα που παρέσυρε στον θάνατο ακόμη 298 ανθρώπους αναμένεται να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την Malaysia.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομά της, κάτι που, πάντως, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο τουρισμός αποτελεί την βασικότερη βιομηχανία της χώρας και μια αεροπορική εταιρεία χωρίς το όνομα της χώρας αναμένεται να πλήξει το τουριστικό όνομα της Μαλαισίας, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Malaysia δύσκολα θα αποφύγει την χρεοκοπία και δεν θα μπορέσει να επιβιώσει εξαιτίας του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει πάνω από το 29% της αξίας τους από τις αρχές του 2014 με την εταιρεία να παρουσιάζει ζημίες για τρίτη συνεχή χρονιά.

Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και το κόστος των αποζημιώσεων για τους εκατοντάδες νεκρούς από τις δύο μεγάλες τραγωδίες.

Σχόλια