default-image

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία εμπόδισαν τους ειδκούς

Κόσμος
Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία εμπόδισαν τους ειδκούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή συντριβής του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν την ομάδα των διεθνών ερευνητών που επρόκειτο να μεταβούν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

Οι πληροφορίες για μάχες που κάνουν την επιχείρηση εξαιρετικά επικίνδυνη μετέθεσαν την αποστολή για αύριο. Αν βεβαίως αλλάξει το σκηνικό. Αν και οι αυτονομιστές είχαν καταλήξει σε συμφωνία με τον ΟΑΣΕ για να δοθεί πρόσβαση στους ερευνητές εντούτοις κάτι τέτοιο ως φαίνεται έμεινε στα χαρτιά.   

Η ομάδα που επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο της συντριβής περιλάμβανε ολλανδούς ιατροδικαστές, καθώς και άοπλους αυστραλούς αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες.

Σήμερα στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε οι οικογένεια ενός από τα θύματα που ταξίδεψαν από την Αυστραλία ως την Ουκρανία με τον πόνο και την οργή να ξεχειλίζει. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο άλλα δύο αεροσκάφη μετέφεραν στην Ολλανδία τις τελευταίες σορούς των θυμάτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναγνώρισης από ομάδα διεθνών και Ολλανδών εμπειρογνωμόνων και ιατροδικαστών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News