Κόσμος

Μη φοβού τις... αράχνες

Αν μισείτε τις αράχνες τότε αυτή η έκθεση δεν είναι για σας. Αν πάλι δεν σας πειράζει τότε αν ο δρόμος σας βγάλει ως το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον μυστηριώδη… αραχνόκοσμο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες, φυσικά ζωντανές. Είκοσι είδη από ταραντούλες και μαύρες χήρες μέχρι τις πιο αθώες και μικροσκοπικές μαζί με σκορπιούς και άλλους… συγγενείς τους σας υπόσχονται εμπειρίες που δεν θα τις ξεχάσετε. Και ίσως σας βοηθήσουν να αποβάλετε το φόβο σας για αυτά τα ζώα. Καθώς όπως επισημαίνουν οι επιμελητές της έκθεσης το 99.99 % των αραχνών είναι παντελώς ακίνδυνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν ταυτιστεί και καταλογραφηθεί περί τα 44.500 είδη αραχνών. Και αν ο αριθμός σας φαίνεται μεγάλος σκεφτείτε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών πρόκειται μόνο για το μισό των ειδών που ζουν στον πλανήτη μας. Και αν σας τραβήξαμε τη περιέργεια θυμηθείτε ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου. Γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει αν η τύχη τον φέρει ως τη Νέα Υόρκη…!

Σχόλια