Κόσμος

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και συντρίμια

Για 116 νεκρούς μιλούν εμμέσως πλην σαφώς όλοι πλέον σε ό,τι αφορά στη νέα αεροπορική τραγωδία που γράφτηκε χθες στο Μάλι με αεροσκάφος της Air Algerie.

Οι Γάλλοι που διατηρούν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και έχουν έντονο ενδιαφέρον καθώς στο αεροπλάνο επέβαιναν 51 Γάλλοι υπήκοοι από την πρώτη στιγμή άρχισαν να αναζητούν το αεροσκάφος.

Πρώτα μπήκαν στις έρευνες δύο μαχητικά τύπου Mirage 2000 αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ έπεφτε η νύχτα και με βάση τις πληροφορίες από τη Μπουργκίνα Φάσο απ' όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος μπήκαν στη "μάχη" και δυο μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου Reaper που σταθμεύουν σε γαλλική βάση του Νίγηρα.

Τα μεσάνυχτα τα κατασκοπευτικά εντόπισαν συντρίμμια.

Ολάντ: δεν υπάρχουν επιζώντες

Αμέσως δόθηκε εντολή και έφτασαν με ελικόπτερα στην περιοχή Γάλλοι κομάντος στις 02:00 τα ξημερώματα.

Τα όσα διαβίβασαν οι κομάντος έσβησαν και την τελευταία ελπίδα για ανεύρεση επιζώντων.

Εντόπισαν μόνο πτώματα και συντρίμμια.

"Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. "Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο", στο βόρειο Μαλί, από τους γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί "θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο".

Την ίδια ώρα, ερευνητές στη Γαλλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος των Αλγερινών Αερογραμμών συνετρίβη όταν κατέπεσε στο έδαφος, ανακοίνωσαν σήμερα γάλλοι αξιωματούχοι υποδηλώνοντας ότι μοιάζει απίθανο το αεροσκάφος να δέχθηκε επίθεση ή η πτώση του να οφείλεται σε πυρά από το έδαφος.

Σχόλια