default-image

Η φυλή του Αμαζονίου μολύνθηκε από γρίπη

Κόσμος
Η φυλή του Αμαζονίου μολύνθηκε από γρίπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο. Όπως συνέβη με τους πρώτους Ινδιάνους που ήρθαν σε επαφή με τους Ισπανούς Κονκουισταδόρες τον 15ο αιώνα έτσι και τώρα επιβεβαιώνοντας τους φόβους των ανθρωπολόγων.

Η άγνωστη φυλή του Αμαζονίου που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον έξω κόσμο τον περασμένο μήνα μολύνθηκε από γρίπη για την οποία δεν είχε αντισώματα. Η μυστηριώδης φυλή φαίνεται ότι  είχε δεχθεί επιθέσεις από ξένους, πιθανώς λαθρεμπόρους που μεταφέρουν κοκαΐνη μέσα από τη ζούγκλα καθώς ο ποταμός που ορίζει τη γη τους βρίσκεται πάνω σε περάσματα που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι κοκαΐνης, οι οποίοι είναι πιθανό να «εκδίωξαν τα μέλη της φυλής από τη γη τους».

Τα μέλη της φυλής που ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση Funai της Βραζιλίας, αρμόδια για θέματα αυτοχθόνων και εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αργότερα όμως επέστρεψαν πίσω στο δάσος και παραμένει άγνωστο αν μεταφέρουν μαζί τους το δυνητικά θανατηφόρο για αυτούς ιό.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το περιστατικό του περασμένου μήνα ήταν η πρώτη επίσημη επαφή με απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου από το 1996. Σημειώνεται ότι στο υγρό τροπικό δάσος δεν αποκλείεται να υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες φυλές με ελάχιστη ως καθόλου επαφή με τον έξω κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News