Κόσμος

Νιγηρία: Αιματηρή έκρηξη βόμβας σε σταθμό λεωφορείων

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στην πόλη Κάνο στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δεν διευκρίνισαν αν υπάρχουν θύματα και πόσα.

Η βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε μια τσάντα την οποία άφησαν στο σημείο δύο άνδρες, πυροδοτήθηκε στις 15:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στον σταθμό New Motor Park στη συνοικία Σάμπον Γκάρι, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί, την ώρα που οι ταξιδιώτες επιβιβάζονταν στα λεωφορεία.

«Δύο άνδρες μπήκαν στο Motor Park με μια μαύρη τσάντα, ντυμένοι σαν τουρίστες που ήθελαν να πάρουν το λεωφορείο», δήλωσε ο έμπορος Σουλεϊμάν Μπάλα, που βρισκόταν επί τόπου.

«Άφησαν την τσάντα μεταξύ των λεωφορείων και έφυγαν. Λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη. Πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί, όμως δεν μπορώ να δώσω απολογισμό γιατί όλοι έφυγαν τρέχοντας», πρόσθεσε.

Έτερος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μάθιου Έμπερε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, είπε πως είδε τους δύο άνδρες να μπαίνουν στον σταθμό, αλλά μετά την έκρηξη δεν τους είδε κανείς.

Στην Κάνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, έχουν σημειωθεί εκρήξεις στο παρελθόν οι οποίες γενικά αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σχόλια