Κόσμος

Ομαδικός βιασμός και δολοφονία οκτάχρονης στην Ινδία

Βιάστηκε και δολοφονήθηκε από άνδρες οι οποίοι κρέμασαν το θύμα τους σε δένδρο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κοριτσάκι μόλις 8 ετών στην ανατολική Ινδία. Σύμφωνα με τους χωρικούς, η μικρή χάθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και βρέθηκε νεκρή, κρεμασμένη από το δέντρο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

«Ο πατέρας του κοριτσιού ισχυρίζεται ότι την βίασαν και την δολοφόνησαν. Ερευνούμε την υπόθεση και θα γίνει νεκροτομή», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Σ.Κ. Τζάιν, ενώ συγχωριανοί της μικρής, λιντσάρισαν έναν ύποπτο για το βιασμό του παιδιού, ενώ ξυλοκόπησαν και δύο από τους συνεργούς του. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει αδιευκρίνιστο αριθμό υπόπτων και τους ανακρίνουν. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί επίσης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη μετά το έγκλημα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλά αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος γυναικών και μικρών κοριτσιών σε όλη την Ινδία. Στα τέλη Μαΐου δύο έφηβες εξαδέλφες βιάστηκαν ομαδικά και κατόπιν δολοφονήθηκαν στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρεια Ινδίας. Το τηλεοπτικό κανάλι NDTV μετέδωσε ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας συνελήφθη για βιασμό, μετά την μήνυση σε βάρος του που κατέθεσε μοντέλο στη Βομβάη.

Μετά τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, τον Δεκέμβριο του 2012, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα επιταχύνει τη δικαστική διαδικασία και θα επιβάλλονται στο εξής αυστηρότερες ποινές στους δράστες, ωστόσο τα εγκλήματα αυτού του είδους συνεχίζονται με αμείωτη συχνότητα και αγριότητα.

Σχόλια