Κόσμος

Το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia

Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από το νησί Τζίλιο προς το λιμάνι της Γένοβας όπου πρόκειται να διαλυθεί σε μια επιχείρηση που θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο χρόνια.

Το πλοίο που βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2012, παρασύροντας στο θάνατο 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος θα συνοδεύεται από 14 πλοία με τις Ιταλικές Αρχές να διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική τον τετραήμερο πλου. Σημειώνεται ότι καθώς στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο, τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι αυτό προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.  

Σχόλια