default-image

Γάζα: Περισσότεροι από 650 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Κόσμος
Γάζα: Περισσότεροι από 650 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών μαχητικών, τις οβίδες των αρμάτων μάχης και του πυροβολικού αλλά και τα πυρά των στρατιωτών που έχουν εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότεροι από 650 Παλαιστίνιοι στην πλειοψηφία τους άμαχοι - γυναίκες και παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 4.500 είναι οι τραυματίες, αρκετοί από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί έχουν χάσει 29 στρατιώτες και δύο πολίτες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ περίπου 118.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και είναι άγνωστο μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων εάν θα έχουν κάπου να μείνουν αφού ισοπεδώνονται ολόκληρες γειτονιές.

Ωστόσο τη διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η πρόταση του Ισραηλινού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, να πάρει ο στρατός της χώρας του το Νόμπελ Ειρήνης για "επίδειξη αυτοσυγκράτησης" κατά της Χαμάς. Ωστόσο η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ στη Γάζα, ενώ καταδίκασε και την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς.

Στη Νέα Υόρκη, ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, έδειξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, φωτογραφίες από κάποιους απ' τους εκατοντάδες συμπατριώτες του που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και τόνισε πως ο λαός του αποτελείται από ανθρώπους και όχι αριθμούς.

Η Χαμάς πάντως, δεν έχει σταματήσει παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς να ρίχνει ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Χθες μια από αυτές έπεσε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ με αποτέλεσμα ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με το megatv.com, επιμένει ότι θα συνεχίσει την στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα για όσο διάστημα χρειαστεί, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες, έχοντας μάλιστα δίπλα του τον γενικό γραμματέα του του ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός. Σήμερα επλήγη για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο Ουάφα στα νότια προάστια της Γάζας.

Παραμένει άγνωστο εάν το ιατρικό προσωπικό κατάφερε να απομακρύνει τους ασθενείς, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως στο κτίριο είχαν ταμπουρωθεί μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά Ισραηλινών στρατιωτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News