default-image

Ουκρανία: Βρετανός δημοσιογράφος κρατείται από τον ουκρανικό στρατό

Κόσμος
Ουκρανία: Βρετανός δημοσιογράφος κρατείται από τον ουκρανικό στρατό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου Itar Tass ένας Βρετανός δημοσιογράφος κρατείται από άνδρες του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γκράχαμ Φίλιπς, ο οποίος συνεργάζεται με το ρωσικό δίκτυο Russia Today φέρεται να κρατείται στο Ντόνετσκ και αγνοείται από χθες Τρίτη.

«Ο Γκράχαμ Φίλιπς συνεργάτης του RT, που αγνοείται από εχθές το βράδυ κοντά στην πόλη του Ντόνετσκ, ενδέχεται να κρατείται από Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ μαζί του είναι πιθανό να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και άλλοι δημοσιογράφοι.

«Στις 22 Ιουλίου μας είπε ότι σκόπευε να πάει στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, στο σημείο όπου σημειώνονται εχθροπραξίες. Του ζητήσαμε να παραμείνει μακριά από εκεί γιατί ήταν πολύ επικίνδυνα. Ωστόσο, πήγε μαζί με μία ομάδα δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ανακοίνωση του Russia Today.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο, όπως αναφέρει το protothema.gr, η τελευταία επικοινωνία που είχε με την οικογένειά του ήταν λίγες ώρες αργότερα, ενώ έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Αν πράγματι κρατείται όμηρος, δε θα είναι η πρώτη φορά για τον Γκράχαμ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε κρατηθεί όμηρος στην Μαριούπολη από την Εθνική Φρουρά της χώρας και μόνο 35 ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και η επικοινωνία μαζί του αποκαταστάθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News