Κόσμος

Στην Ολλανδία τα πρώτα θύματα της τραγωδίας

Στο αεροδρόμιο της ολλανδικής πόλης Αϊντχόφεν προσγειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν από το Χάρκοβο της Ουκρανίας τις σορούς 40 θυμάτων της πτήσης MH17.

Παρόντες στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη του ολλανδικού C-130 και του αυστραλιανού C-17 ήταν ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος, η σύζυγός του Μάξιμα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, μέλη της κυβέρνησης, αλλά και συγγενείς θυμάτων.

Το ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε 16 σορούς ενώ το αυστραλιανό 24 σορούς. Η μεταφορά των σορών από το Χάρκοβο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια, στη στρατιωτική βάση της πόλης Χίλβερσουμ, θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των νεκρών -διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Στην πτήση MH17 επέβαιναν συνολικά 298 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά την αναχώρηση των αεροσκαφών από την Ουκρανία, Ολλανδοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι στο Χάρκοβο μεταφέρθηκαν από τον τόπο της συντριβής μόνο 200 σοροί και όχι 282 όπως ισχυρίζονταν οι αυτονομιστές.

Όσον αφορά στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, αυτά βρίσκονται στα χέρια βρετανών εμπειρογνωμόνων και οι αναλύσεις από τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί αναμένονται τα επόμενα 24ωρ

Σχόλια