Κόσμος

Έφθασαν στην Ολλανδία αεροσκάφη με σορούς θυμάτων της πτήσης ΜΗ17

Δύο αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν σορούς θυμάτων της πτήσης MH17 από το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας προσγειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην ολλανδική πόλη Αϊντχόβεν.

Τα λείψανα των θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, 193 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι, θα φθάσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες στην στρατιωτική βάση του Χίλβερσουμ, στην Ολλανδία.

Θα ακολουθήσει προσπάθεια αναγνώρισης των σορών, διαδικασία η οποία ενδέχεται να διαρκέσει μήνες.

Παρόντες στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη του ολλανδικού C-130 και του αυστραλιανού C-17 ήταν ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος, η σύζυγός του Μάξιμα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, μέλη της κυβέρνησης, αλλά και συγγενείς θυμάτων.

Το ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε 16 σορούς ενώ το αυστραλιανό 24 σορούς. Η μεταφορά των σορών από το Χάρκοβο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια, στη στρατιωτική βάση της πόλης Χίλβερσουμ, θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των νεκρών -διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Στην πτήση MH17 επέβαιναν συνολικά 298 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά την αναχώρηση των αεροσκαφών από την Ουκρανία, Ολλανδοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι στο Χάρκοβο μεταφέρθηκαν από τον τόπο της συντριβής μόνο 200 σοροί και όχι 282 όπως ισχυρίζονταν οι αυτονομιστές.

Σχόλια