default-image

Το… "σαλόνι" του αέρα!

Κόσμος
Το… "σαλόνι" του αέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι τελευταίες καινούργιες τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο της αεροδιαστημικής σε συνδυασμό με άφθονο θέαμα παρουσιάζονται στην διεθνή Αεροπορική Επίδειξη του Φάνμπορου στη Βρετανία, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.  

Για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της έκθεσης αρκεί να σκεφτεί ότι ότι από εδώ ξεκίνησαν τα πρώτα αεροπλάνα, αλλά και τα αερόστατα και όλα τα ιπτάμενα οχήματα που μετέφεραν ανθρώπους, στο πέρασμα  από τον 19ο στον 20ο αιώνα.

Το σόου δίνει επίσης την ευκαιρία για την επίδειξη των νέων πιο προηγμένων μοντέλων που προορίζονται είτε για εμπορική χρήση, είτε για τις ένοπλες δυνάμεις. Η προηγούμενη έκθεση είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 εμπορικούς επισκέπτες, ενώ άλλοι τόσοι είχαν παρακολουθήσει τις εναέριες επιδείξεις ενώ το 2012 έγιναν συνολικά παραγγελίες ή δεσμεύσεις για 758 αεροπλάνα, συνολικής αξίας 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να σπάσει αυτά τα ρεκόρ, καθώς συμμετέχουν πολυάριθμες αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, τον Καναδά, το Μεξικό και τη Βραζιλία. Και φυσικά ο κόσμος των media δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτό το μεγάλο αεροπορικό σόου.

Περισσότερα από 1500 μέσα από όλο τον πλανήτη βρίσκονται φέτος στο Φάνμπορου, ενώ 61 είναι οι τηλεοπτικοί οργανισμοί που δίνουν εικόνα από τη διοργάνωση. Τέλος κατά τη διάρκεια ανοικτής για το κοινό επίδειξης γιορτάζεται η επέτειος 100 χρόνων αεροπορικής ιστορίας, η οποία ξεκινά ουσιαστικά από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News