Κόσμος

Διαδήλωση στην Ολλανδία για τον τερματισμών των ισραηλινών επιθέσεων

Με αίτημα τον τερματισμό της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων τoυλάχιστον 3000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Άμστερνταμ. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, Άραβες ή Ευρωπαίοι, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Μουσείων του Άμστερνταμ και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης κρατώντας πλακάτ όπου μπορούσε κανείς να διαβάσει «Τέλος στον πόλεμο» ή «Ισραήλ, εγκληματίες πολέμου».

«Πρέπει αυτό να σταματήσει, παιδιά σκοτώνονται και είναι αθώα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έκρεμ Κάρα, 32 ετών που φορούσε την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, γιατί κανείς δε λέει τίποτα, πρέπει αυτό να σταματήσει» προσέθεσε ο ίδιος.

Δυνάμεις της αστυνομίας διακριτικά παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής ή της Τουρκίας και φώναζαν το σύνθημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

«Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν είναι άνθρωποι γιατί οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά» επιβεβαίωσε η Έσρα, μια νεαρή κοπέλα 26 ετών.

Διαδηλώσεις κατά της αιματοχυσίας στην Γάζα, σε Τελ Αβίβ, Κωνσταντινούπολη και Παρίσι

«Είναι σκανδαλώδες. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τους πολίτες, κανένας σεβασμός για την πίστη, κανένας σεβασμός για εμάς», προσέθεσε η ίδια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχόλια