default-image

ΗΠΑ: Δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις επιθέσεις από τη Γάζα

Κόσμος
ΗΠΑ: Δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις επιθέσεις από τη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα και στις επιθέσεις που εξαπολύονται από διασυνοριακές σήραγγες υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Έχετε ένα δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες», δήλωσε ο Κέρι στο Fox News. «Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν».

Το Ισραήλ, που έχει κατηγορήσει την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες εκτοξεύοντας ρουκέτες από κατοικημένες περιοχές, έστειλε την Πέμπτη χερσαίες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, αφού δέκα ημέρες σφυροκοπήματος από αέρα, θάλασσα και ξηρά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις ομοβροντίες.

Τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό μιας συνοικίας της Γάζας.

Ο Κέρι κάλεσε τη Χαμάς να σκεφθεί μία εκεχειρία. «Είναι σημαντικό για τη Χαμάς να επιταχύνει τώρα και να είναι λογική και να καταλάβει ότι αν αποδεχθείτε την εκεχειρία, σώζετε ζωές», είπε.

Εικόνες φρίκης στη Λωρίδα της Γάζας

Σε μία ξεχωριστή συνέντευξη στο CNN, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα του ζητήσει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σύντομα ώστε να βοηθήσει τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί εκεχειρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News