default-image

Τα μαύρα κουτιά του Boeing λένε ότι βρήκαν φιλορώσοι αποσχιστές

Κόσμος
Τα μαύρα κουτιά του Boeing λένε ότι βρήκαν φιλορώσοι αποσχιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλορώσοι αποσχιστές βρήκαν «κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα μαύρα κουτιά» του Μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο καταρρίφθηκε από πύραυλο την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους ηγέτες τους, ο Αλεξάντρ Μποροντάι.

Είπε πως είναι έτοιμος να τα παραδώσει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τις αιτίες της συντριβής, εξηγώντας πως οι αντάρτες «δεν έχουν ειδικούς για να τα αναλύσουν» και «δεν εμπιστεύονται» τους ουκρανούς εμπειρογνώμονες. «Τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται στο Ντονέτσκ και στα χέρια μας», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ανταρτών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σεργκέι Καβταράντζε, είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για δύο από τα υποτιθέμενα μαύρα κουτιά.

Τζ. Κέρι: "Οι φιλορώσοι αποσχιστές υπεύθυνοι για την κατάρριψη δείχνου τα στοιχεία"

Τους φιλορώσους αποσχιστές κατηγορεί ως υπεύθυνους για την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επικαλούμενος στοιχεία που δείχουν ότι χρησιμοποιούσαν ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο ήρθε από τη Ρωσία.

«Είναι αρκετά σαφές πως αυτό είναι ένα σύστημα που μεταφέρθηκε από τη Ρωσία», είπε ο Κέρι σε μία συνέντευξη στο CNN. Ο Κέρι δήλωσε, σύμωνα με το naftemporiki.gr, πως οι πληροφορίες που είναι τώρα διαθέσιμες «δείχνουν προφανώς ένα πολύ σαφές δάκτυλο των αυτονομιστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News