Κόσμος

Τις σορούς 196 επιβατών έχουν εντοπίσει τα σωστικά συνεργεία

Τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να εργαστούν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών ανακοίνωσαν ότι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις σορούς 196 επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο της συντριβής, αλλά εμποδίστηκαν από τους αυτονομιστές αντάρτες, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στο σημείο και εντός της ημέρας.

Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας Guardian δήλωσε ότι οι σοροί έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά βαγόνια, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα πού θα κατευθυνθεί η αμαξοστοιχία.

Σε tweet του ανταποκριτή της Wall Street Journal αναφέρεται ότι το τρένο βρίσκεται στην πόλη Τόρεζ, 15χλμ από το σημείο της συντριβής.

Οι αυτονομιστές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των διεθνών παρατηρητών στο σημείο της συντριβής, εάν το Κίεβο δεχθεί εκεχειρία, δήλωσε ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.

«Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στην περιοχή αυτή, αν το Κίεβο συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός" της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Η πρόταση ενδέχεται να μη γίνει δεκτή, καθώς ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από αρκετούς ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά να αναγνωρίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ όπως και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως τρομοκρατικές οργανώσεις".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ είχε ενώσει τη φωνή του με αυτές άλλων ηγετών της Ευρώπης, οι οποίοι χαρακτήριζαν απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο της συντριβής, κατηγορώντας τους αυτονομιστές ότι καταστρέφουν στοιχεία και κακομεταχειρίζονται τις σορούς των επιβατών.

In.gr

Σχόλια