default-image

Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα

Κόσμος
Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδηλωτές στη Γαλλία συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε διαδήλωση κατά τηε επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα. Παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις για τη Γάζα, χιλιάδες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Παρίσι, ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στα ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε δυο συναγωγές σε μια παρόμοια διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στη Γάζα την Πέμπτη, όταν οι αεροπορικές επιδρομές απέτυχαν να σταματήσουν τις ρουκέτες της Χαμάς. Το Ισραήλ λέει ότι η χερσαία επίθεση στόχευε ένα δίκτυο από σήραγγες της Χαμάς

Περισσότεροι από 330 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Κατά την ίδια περίοδο, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους., ενώ αρκετοί Ισραηλινοί έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η απαγόρευση της διαμαρτυρίας του Παρισιού ήταν αναγκαία για τη διατήρηση της "δημόσιας τάξης" μετά τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Η απαγόρευση, η οποία θεωρήθηκε σπάνια στη Γαλλία, επικρίθηκε από μερικούς ακτιβιστές και το κόμμα των Πρασίνων.

Παράλληλα και στο Λονδίνο, χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν επίσης μέρος σε μια διαμαρτυρία, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News