default-image

Σε "ελεύθερη πτώση" οι Malaysia Airlines

Κόσμος
Σε "ελεύθερη πτώση" οι Malaysia Airlines

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με "χαριστική βολή" μοιάζει η πτώση του αεροσκάφους ΜΗ17 για την εταιρεία Malaysia Airlines. Θα ήταν, έτσι και αλλιώς, μία δύσκολη χρονιά για την εταιρεία, που ελέγχεται από το κρατικό fund Khazanah Nasional Berhad. Εδώ και δύο χρόνια, προσπαθεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, για να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος λειτουργίας και το σκληρό ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους της Ασίας.

Την Παρασκευή, οι μετοχές της Malaysia Airlines βρέθηκαν σε «ελεύθερη πτώση». Έκλεισαν με απώλειες 11%. Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει 35% της αξίας τους. Η τραγωδία στην Ουκρανία σημειώθηκε, μόλις, τεσσεράμισι μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης 370, στον Ινδικό ωκεανό, που άφησε βαθιά σημάδια στο εταιρικό προφίλ της Malaysia Airlines, κυρίως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο η διοίκηση αντιμετώπισε τις οικογένειες των θυμάτων.

Στις αρχές του Ιουλίου, η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες ότι ετοίμαζε αποκρατικοποίηση της Malaysia Airlines. Η εταιρεία έκλεισε το 2013 με ζημιές 270 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News