Κόσμος

Ο Χάρι Πότερ απέκτησε πάρκο στην Ιαπωνία

Ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του μετακόμισαν στην Οσάκα της Ιαπωνίας… Στο νέο θεματικό βεβαίως πάρκο των Universal Studios που άνοιξε τις πύλες του υποδεχόμενο τους θαυμαστές του μικρού ήρωα που γέννησε η φαντασία της Ρόουλινγκ.


Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο θεματικό πάρκο στον κόσμο μετά από εκείνο στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Εκεί βρίσκονται όλα τα αξιοθέατα με πρώτο βεβαίως την Diagon Alley και το κάστρο ενώ το ρόλο του ξεναγού ανέλαβαν ηθοποιοί της σειράς.   

Η ατμόσφαιρα βεβαίως ήταν μαγική ενώ οι λάτρεις της σειράς μάλλον θα το επισκεφθούν πολλές φορές στο μέλλον. Πόσο μάλλον οι τουρίστες. Όσο για τα επόμενα σχέδια της Universal είναι να ανοίξει ένα ακόμα πάρκο το 2016 στο Χόλυγουντ. Και μιλώντας για σχέδια, ποια εκείνα της Ρόουλινγκ θα αναρωτηθείτε… Μα μια ακόμα ιστορία με το μικρό μάγο.

Όπως έγινε γνωστό επτά χρόνια μετά τη δημοσίευση του τελευταίου βιβλίου του Χάρι Πότερ, η συγγραφέας αποφάσισε να ικανοποιήσει τους εκατομμύρια θαυμαστές της σειράς, δημοσιεύοντας στον ιστότοπό της Pottermore τη  νέα ιστορία. Στη νέα του περιπέτεια, ο Χάρι δεν είναι πια μικρός: είναι τριαντάρης και έχει ένα μυστηριώδες κόψιμο στο μάγουλό του.  

Είναι επίσης παντρεμένος με την Τζίνι Πότερ, αδελφή του Ρον Γουέσλι, η οποία είναι δημοσιογράφος. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ρόουλινγκ γράφει νέες περιπέτειες με τους χαρακτήρες της σειράς ως ενήλικες από το τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ, κάτι που πιθανότατα εξηγεί γιατί η ιστοσελίδα της "έπεσε" μόλις είδε το φως της ψηφιακής δημοσιότητας.  

Σχόλια