default-image

Αθώος ο Μπερλουσκόνι για το "Ρούμπι Γκέιτ"

Κόσμος
Αθώος ο Μπερλουσκόνι για το "Ρούμπι Γκέιτ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθαρός» για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ βγαίνει απροσδόκητα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπειτα από τη δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μιλάνο. Το Εφετείο απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό από το σύνολο των κατηγοριών για την πολύκροτη υπόθεση -κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια στην προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου για τα δυο αυτά αδικήματα είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Όσον αφορά την προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «το γεγονός και το αδίκημα δεν υφίσταται», ενώ σε ότι αφορά την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας - κατηγορήθηκε ότι άσκησε πιέσεις σε βάρος της αστυνομίας του Μιλάνου που ανέκρινε την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ - αποφάνθηκαν ότι «το γεγονός δεν αποτελεί αδίκημα».

«Η απόφαση αυτή ξεπερνά και τις θετικότερες προβλέψεις» σχολίασε ο Φράνκο Κόπι, δικηγόρος του Μπερλουσκόνι.

Η πάγια θέση του ιδίου και της γραμμής υπεράσπισης ήταν ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή -η οποία ήταν ανήλικη όταν διοργανώνονταν τα περίφημα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» στη βίλα του Άρκορε- και ότι δεν άσκησε αθέμιτη πίεση στην αστυνομία του Μιλάνου για να αποφυλακιστεί η Ρούμπι όταν είχε προσαχθεί στις 27 Μαΐου του 2010.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News