default-image

Ινδία: Καταγγελία για βιασμό εξάχρονης μέσα σε σχολείο

Κόσμος
Ινδία: Καταγγελία για βιασμό εξάχρονης μέσα σε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κορίτσι έξι ετών καταγγέλθηκε πως βιάστηκε από δύο άντρες μέσα σε σχολείο στην πόλη Μπάνγκαλορ της Ινδίας, η οποία θεωρείται το κέντρο της ινδικής βιομηχανίας της τεχνολογίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το επεισόδιο καταγγέλθηκε ότι συνέβη την 2η Ιουλίου, αλλά οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν ότι αυτό υπέστη επίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η μικρή παραπονέθηκε πως την πονούσε το στομάχι της και την πήγαν να εξεταστεί από παιδίατρο, όπως μετέδωσε το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

«Η υπόθεση μάς αναφέρθηκε την Τρίτη», δήλωσε ο Τ. Ντ. Παουάρ, αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι αναμένεται να εκδοθεί ιατρική διάγνωση για το κοριτσάκι, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθούν.

«Διεξάγουμε έρευνα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερο τραύμα σε αυτό το παιδί», είπε ο κ. Παουάρ.

Εξοργισμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το σχολείο Βίμπγκιορ, απαιτώντας η διεύθυνσή του να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έριξαν τις πύλες του σχολικού κτηρίου, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία προσπάθησε να τους περιορίσει.

Ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το κοριτσάκι βιάστηκε από δύο γυμναστές όταν βγήκε από την τάξη για να πάει στην τουαλέτα.

Το θέμα των σεξουαλικών επιθέσεων στην Ινδία απασχολεί διαρκώς την επικαιρότητα στη χώρα αυτή μετά το βιασμό και τον βάναυσο ξυλοδαρμό που είχε αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή της μια 23χρονη φοιτήτρια στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας υποσχέθηκε πιο ταχεία απόδοση δικαιοσύνης για τέτοιες υποθέσεις μετά το συγκεκριμένο έγκλημα, που προκάλεσε κατακραυγή εντός κι εκτός της χώρας, ενώ κατέστησε έκτοτε πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για τη σεξουαλική βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News