default-image

Εξήντα σήμερα η Ά. Μέρκελ

Κόσμος
Εξήντα σήμερα η Ά. Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εξηκοστά της γενέθλια γιορτάζει σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ένα πάρτι γενεθλίων με περίπου 1.000 προσκεκλημένους ετοιμάζεται για σήμερα στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, τα πρώτα ..happy birthday, τα «άκουσε» σε μια αίθουσα στις Βρυξέλλες έχοντας γύρω της ομολόγους της Ε.Ε.,  έπειτα από μια απαιτητική διαπραγμάτευση για τα κορυφαία αξιώματα της Ένωσης.

Μάλιστα, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι της προσέφερε λουλούδια και μια μπλούζα της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας που κέρδισε το Μουντιάλ, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι άλλοι ηγέτες.

«Έτσι θα έχει και τις δύο ομάδες. Η Ευρώπη θεωρεί πως (η Μέρκελ) κέρδισε», είπε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF χαιρέτισε αργότερα την Μέρκελ τραγουδώντας της χαρούμενα γενέθλια στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η καγκελάριος μετά τη σύνοδο κορυφής. Ωστόσο λίγοι άλλοι δημοσιογράφοι πήραν μέρος στο τραγούδι.

«Θα έπρεπε να είχα τραγουδήσει κι εγώ, θα ήταν καλύτερα», αστειεύθηκε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Καληνύχτα. Σας ευχαριστώ για τη σερενάτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News