Κόσμος

Συμφώνησε σε εξάωρη εκεχειρία το Ισραήλ

Το Ισραήλ συμφώνησε την Τετάρτη το βράδυ σε εξάωρη κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters -και μεταδίδουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ- θα ανασταλούν για έξι ώρες οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, μετά από αίτημα αξιωματούχου της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα κηρυχθεί η εξάωρη αυτή εκεχειρία.

Το αίτημα για την προσωρινή κατάπαυση πυρός διατυπώθηκε από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ, επεσήμανε ο Ισραηλινός, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου.

Μέχρι στιγμής στις εννέα ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 220 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός.

Τελευταία θύματα της βίας είναι τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που έριξε από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Επαφές Αμπάς


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς , σύμφωνα με το in.gr βρίσκεται στο Κάιρο για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας σχετικά με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ήδη συναντήθηκε με τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ και οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της εκεχειρίας.

Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η παλαιστινιακή πλευρά προσπαθεί να βρει λύση στην κρίση που στοιχίζει καθημερινά τη ζωή σε δεκάδες άτομα.

Μετά την Αίγυπτο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Σχόλια