default-image

Γυναίκες διώκτες του εγκλήματος στο Πακιστάν

Κόσμος
Γυναίκες διώκτες του εγκλήματος στο Πακιστάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνομα της είναι επιθεωρητής Σαζαντί Τζιλανί και είναι η πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα αξιωματικός σε μια από τις πιο συντηρητικές επαρχίες του Πακιστάν. Όταν ξεκίνησε την καριέρα της είχε να αψηφήσει τον πατέρα της που την πίεζε να παντρευτεί, τους πουριτανούς συγγενείς και να δουλέψει για να πληρώσει μόνη της τα δίδακτρα στην αστυνομική σχολή. Και τα κατάφερε.

Όχι μόνο να κάνει καριέρα αλλά και να διαπρέψει. Από μικρή ήθελε να γίνει στρατιωτικός όπως ο πατέρας της. Όμως δεν μπορούσε ως γυναίκα και έτσι επέλεξε την αστυνομία. Ο πατέρας και τα επτά αδέρφια της τρομοκρατήθηκαν. Η πρώτη αντίδραση ήταν ένα βροντερό «όχι». Μετά από πολλά παρακάλια και κόπους κατάφερε να τους πείσει και έτσι μπήκε στο σώμα. Υπό τρεις όρους.

Να είναι γενναία. Να αγαπήσει τη δουλειά της. Και να έχει ένα φίλο. Έτσι στρατολόγησε μια φίλη της την οποία παρουσίασε σαν αγόρι καθώς ντύνοντας έτσι ενώ έκοψε μάλιστα ακόμα και τα μαλλιά της. Πλέον η Ριζβάνα Ζαφάρ όπως είναι το όνομα της είναι η πιστή βοηθός και σωματοφύλακας της. Και βέβαια ακόμα η καλύτερη της φίλη. Εδώ και 19 χρόνια μάχονται από κοινού το έγκλημα, αναλαμβάνουν αποστολές διάσωσης και αντιμετωπίζουν Ταλιμπάν.

Οι δυσκολίες ακόμα και από τη θέση που βρίσκεται πολλές. Όπως λέει όταν πηγαίνει στα χωριά είναι υποχρεωμένες να φοράνε μπούργκα. Ο στόχος των δυο κοριτσιών είναι πλέον να προσπαθήσουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες στο σώμα και να αλλάξουν την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τις γυναίκες στο Πακιστάν.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News