default-image

Διαψεύδει η Μέρκελ τα περί αποχώρησης της

Κόσμος
Διαψεύδει η Μέρκελ τα περί αποχώρησης της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μέρκελ διαψεύδει μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου τους ισχυρισμούς του Der Spiegel που την θέλουν να εγκαταλείπει πρόωρα και οικειοθελώς το αξίωμα της καγκελαρίου. 

«Η καγκελάριος εξελέγη για τέσσερα χρόνια. Κυβερνά. Δεν υπάρχει καμία αφορμή και καμία ένδειξη για μια τέτοια εξέλιξη», τόνισε η Κριστιάνε Βιρτς σήμερα το πρωί στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος σχεδιάζει να συνεχίσει να κυβερνά». 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανούσιο» το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλούμενο κομματικούς και κυβερνητικούς κύκλους υποστήριξε ότι το περιβάλλον της Άγκελα Μέρκελ θεωρεί δεδομένο ότι η καγκελάριος δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της και ότι θα αποχωρήσει ενδεχομένως το 2016, κατόπιν δικής της απόφασης, καθώς δεν θα ήθελε να εξαναγκασθεί σε αποχώρηση μετά από ενδεχόμενη εκλογική ήττα ή κατόπιν εσωκομματικών πιέσεων. 

Η ίδια η καγκελάριος σε συνέντευξή της προς το ZDF, το περασμένο σαββατοκύριακο, είπε ότι «έχει την επιθυμία να εργασθεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο και στη συνέχεια θα αποφασίσει». Η Μέρκελ διέψευσε επίσης το σενάριο που την θέλει να μεταπηδά από την καγκελαρία στη θέση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σίγουρα», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News