default-image

Ποδόσφαιρο στις λάσπες

Κόσμος
Ποδόσφαιρο στις λάσπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ματς στα γήπεδα της Βραζιλίας ήταν μια σκληρή αναμέτρηση. Όμως σε σχέση με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζεται στη Σκοτία είναι… παιχνίδι! Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε… βάλτους!

Οι παίχτες πρέπει να διαθέτουν σε αυτό το σπορ αληθινά κότσια, αποφασιστικότητα, συντονισμό και βεβαίως ένα καλό αφρόλουτρο για να βγάλουν από πάνω τους μόλις σφυρίξει η λήξη τη λάσπη στην οποία κυλιούνταν.

Για κάθε αγώνα απαιτείται προετοιμασία μιας ολόκληρης ημέρας ώστε να απομακρυνθεί το γρασίδι να περάσει το τρακτέρ και να κάνει άνω κάτω το γήπεδο και βεβαίως να χυθούν τόνοι νερού για να δημιουργηθεί η απαραίτητη λάσπη.

Όσο για τους κανόνες επιβεβαιώνουν το σκληρόν και επίπονον του αθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται αυστηρώς να αλλάξουν παπούτσια κατά τη διάρκεια του ματς, ενώ οι μώλωπες έχουν την τιμητική τους. Κάθε ομάδα έχει έξι παίχτες, μπορεί να κάνει όσες αλλαγές επιθυμεί, ενώ κάθε αγώνας διαρκεί 24 λεπτά.  

Το σπορ που ξεκίνησε από τη Φιλανδία έγινε αμέσως παγκόσμιο φαινόμενο και κάπως έτσι απέκτησε και την διεθνή διοργάνωση του.        

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News