default-image

Το "τέλειο Άριο μωρό" της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν Εβραία

Κόσμος
Το "τέλειο Άριο μωρό" της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν Εβραία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "τέλειο Άριο μωρό" της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν Εβραία. Η ειρωνεία της ιστορίας αποκαλύφθηκε από μια ηλικιωμένη Αμερικανοεβραία η οποία δώρισε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ στην Ιερουσαλήμ το αντίτυπο ενός ναζιστικού περιοδικού, στο εξώφυλλο του οποίου εικονίζεται η ίδια ως το ομορφότερο... Άριο μωρό της Γερμανίας.

Όμως η ίδια η Χέσι Ταφτ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1934 από Εβραίους γονείς. Όπως αποκάλυψε σε ηλικία έξι μηνών η μητέρα της την πήγε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο. Επτά μήνες αργότερα οι γονείς της έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία της Χέσι φιγουράριζε στο περιοδικό «Ο Ήλιος στο Σπίτι», το οποίο απευθυνόταν στις οικογένειες των Γερμανών.

Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς, ο φωτογράφος είχε στείλει τη φωτογραφία σε έναν εθνικό διαγωνισμό που είχε οργανωθεί κατ' εντολή του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς για να αναδειχθεί "το ομορφότερο μωρό της Άριας φυλής" στη Γερμανία. Η οικογένεια εγκατέλειψε τη ναζιστική Γερμανία το 1938. Η Χέσι Ταφτ έφτασε και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1949 αφού προηγουμένως είχε περάσει για σύντομα χρονικά διαστήματα από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κούβα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News