Κόσμος

Ο γυμνός Απόλλωνας... σοκάρει στα 100 ρούβλια

Φωτιές έχει ανάψει το γυμνό κορμί του… Απόλλωνα στη Ρωσία. Ο αρχαίος Έλληνας Θεός της ομορφιάς, της τέχνης και της μουσικής εικονίζεται με αδαμιαία περιβολή στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών όπως ακριβώς είναι το άγαλμα του έξω από το διάσημο Μπολσόι και αυτό δεν καλαρέσει στο Ρώσο βουλευτή Ρομάν Κουντιάκοβ ο οποίος το χαρακτηρίζει πορνογράφημα καθώς όπως ισχυρίζεται μεταξύ άλλων προωθεί την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων, η οποία έχει απαγορευθεί δια νόμου από το ρωσικό Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής υπέβαλε μάλιστα αίτημα στο κοινοβούλιο και την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, ζητώντας την απόσυρση του χαρτονομίσματος και την αντικατάσταση του, από φωτογραφία της Κριμαίας, καθώς είναι προσβλητικό για τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το Μπολσόι έγινε πρωτοσέλιδο λόγω του Απόλλωνα το 2011 όταν ξανάνοιξε μετά από την αναστήλωση μαμούθ των έξι χρόνων και των 700 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς η διοίκηση του διάσημου θεάτρου αποφάσισε να καλύψει τα γεννητικά όργανα του Θεού στο γιγαντιαίο άγαλμα του με φύλλο συκής!  

Σχόλια