default-image

Το μουσείο της μεγάλης φυγής

Κόσμος
Το μουσείο της μεγάλης φυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρόνια της μεγάλης φυγής η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο ήταν το λιμάνι απ όπου χιλιάδες κόσμου αναζητούσε μια καλύτερη τύχη στη Γη της επαγγελίας, τη βόρεια Αμερική. Ανάμεσα στους κατ εκτίμηση 2.5 εκατομμύρια μετανάστες, από τους οποίους μόλις 200.000 Βέλγοι, ο Άλμπερτ Αινστάιν, ο συνθέτης Ίνβινγκ Μπελνίν.

Σήμερα, ένα μουσείο στην Αμβέρσα ανοίγει το φάκελο της ιστορίας της μετανάστευσης παρουσιάζοντας ντοκουμέντα που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο και αποκαλύπτουν την προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων να ξεφύγουν αρχικά από τους Ναζί και έπειτα να διαφύγουν από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της στην ανατολική Ευρώπη.

Το μουσείο παρουσιάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονταν αυτά τα δύσκολα για την εποχή ταξίδια μεταξύ του 1873 και του 1934 αρχικά με προορισμό τη Φιλαδέλφεια και έπειτα τη νήσο Έλις στη σκιά του αγάλματος της Ελευθερίας. Παράλληλα ξεδιπλώνονται προσωπικές ιστορίες ακόμα και από ανθρώπους που έζησαν αυτή την περιπέτεια και βρήκαν μια άλλη ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News