default-image

Ουκρανία: Τεθωρακισμένα και τανκς έξω από το Ντονέτσκ

Κόσμος
Ουκρανία: Τεθωρακισμένα και τανκς έξω από το Ντονέτσκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού έχει λάβει θέση 23 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, τη μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Φάλαγγα αρμάτων μάχης, φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων μήκους ενάμισι χιλιομέτρου έφθασε την Τετάρτη από τη Μαριούπολη και διασκορπίσθηκε σε πολλές θέσεις, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ εκσκαφείς σκάβουν οχυρώσεις στους αγρούς κοντά στο χωριό Ολένιβκα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν την περικύκλωση δύο ισχυρών προπυργίων των αυτονομιστών, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ανακατέλαβαν πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Σλοβιάνσκ και το Κίεβο ανακοίνωσε την εφαρμογή αποκλεισμού του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι έχει δοθεί η διαταγή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων ανταρτών να πραγματοποιούνται κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχουν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Ωστόσο, ορισμένα βλήματα πυροβολικού που προέρχονταν από τον ουκρανικό στρατό έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές του Λουχάνσκ, σύμφωνα με μαρτυρίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News