Κόσμος

Ψάρια και… μόδα

Ποιος φωτογράφος δεν θα ήθελε να τραβήξει μοναδικά πλάνα από ένα μοναδικό θησαυρό της φύσης; Εκείνον στον κόλπο του Ειλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Για τρεις ημέρες καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο συνδύασαν το ταλέντο τους με τις τεχνικές κατάδυσης και την καλλιτεχνική τους έκφραση για να απαθανατίσουν το βυθό και ένα δημοφιλές ναυάγιο με τη βοήθεια μοντέλων που έδωσαν άλλο χρώμα σε αυτό που δεν ήταν άλλο από έναν διεθνή διαγωνισμό.

Ογδόντα φωτογράφοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες έβαλαν όλο το ταλέντο τους για να συλλάβουν στο φακό τους το καλύτερο στιγμιότυπο μέσα στον εξωτικό υποβρύχιο παράδεισο γεμάτο από πολύχρωμα ψάρια και κοράλλια.

Ένα από τα διαγωνιστικά μέρη με τίτλο «ψάρια και μόδα» προκαλούσε τους καλλιτέχνες να κάνουν χρήση της γυμνής… μόδας με το υποβλητικό τοπίο όπως αυτοί έκριναν. Και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Οι φωτογράφοι έπρεπε να δίνουν οδηγίες μόνο με τη γλώσσα του σώματος και να ξεπεράσουν ακόμα και τον εαυτό τους σε έμπνευση. Σημειώνεται ότι το πρώτο βραβείο ήταν 10.000 δολάρια ενώ η φωτογράφηση λάμβανε χώρα μέρα αλλά και νύχτα.  

Σχόλια