default-image

Κεραυνοί της Διεθνούς Αμνηστίας σε βάρος της Ε.Ε.

Κόσμος
Κεραυνοί της Διεθνούς Αμνηστίας σε βάρος της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να βάζουν τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα τονίζει η Διεθνής Αμνηστία κατακεραυνώνοντας την Ένωση για τις μεταναστευτικές πολιτικές της που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και τα δικαιώματα των προσφύγων.

Η Αμνηστία καταγγέλλει εκ νέου τις παράνομες «απωθήσεις» και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σε νέα της έκθεση υπό τον τίτλο «Το ανθρώπινο κόστος της Ευρώπης Φρούριο: Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορα της Ευρώπης» η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως οι μεταναστευτικές πολιτικές και πρακτικές ελέγχου των συνόρων της ΕΕ εμποδίζουν τους πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου στην ΕΕ και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κατά την διάρκεια ολοένα και πιο επικίνδυνων διάδρομων. 

«Η αποτελεσματικότητα των μέτρων της ΕΕ για να ανακοπεί η ροή των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων είναι στην καλύτερη περίπτωση, αμφισβητήσιμη. Στο μεταξύ, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και δυστυχία είναι ανυπολόγιστο και πληρώνεται από μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου» δήλωσε ο Τζον Ντελχίζεν, διευθυντής του Προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News