default-image

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας

Κόσμος
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταραγμένη νύχτα πέρασαν οι νότιες περιοχές του Ισραήλ, με την ισραηλινή αεροπορία να πλήττει 50 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα ενώ η βροχή ρουκετών από τα παλαιστινιακά εδάφη προς τις ισραηλινές περιοχές συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα. Το Ισραήλ εγείρει, μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο να γίνουν προετοιμασίες ακόμη και για χερσαία επιχείρηση ενώ καλεί 1.500 εφέδρους.

Οι αναφορές μιλούν για 15 τραυματισμένους Παλαιστίνιους από τις επιδρομές και για δύο ελαφρά τραυματισμένους Ισραηλινούς από τις ρουκέτες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης «Αιχμή Προστασίας» (Protective Edge), λέγοντας πως μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης η αεροπορία είχε πλήξει 50 θέσεις της Χαμάς. 

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι ρουκέτες από τις παλαιστινιακές περιοχές συνέχιζαν να πέφτουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες -ο συνολικός αριθμός τους το τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται σε περίπου 85. 

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νέας αναζωπύρωσης, όπως σημειώνει η Haaretz, σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με διαρροές από την ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση στα ΜΜΕ της χώρας, η επιχείρηση που ξεκίνησε πρόκειται τις επόμενες να επεκταθεί και με προετοιμασίες για χερσαίες κινήσεις.

Τη Δευτέρα, σε τρίωρη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας οι υπουργοί είχαν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε αυτή τη φάση σε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, δίνοντας μόνο εντολή στο στρατό για σημαντική επέκταση της επιχείρησης.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ δήλωσε ακολούθως ότι το Ισραήλ «είναι προετοιμασμένο για πιθανή κλιμάκωση» στη Γάζα. Δύο ταξιαρχίες στη μεθόριο με τη Γάζα και άλλοι 1.500 έφεδροι έχουν τεθεί σε «ετοιμότητα για κλιμάκωση», αλλά δεν έχουν κληθεί να κινητοποιηθούν για επιχείρηση στη Γάζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News