default-image

Ιαπωνία: Συναγερμός ενόψει της άφιξης του τυφώνα "Νεογκούρι"

Κόσμος
Ιαπωνία: Συναγερμός ενόψει της άφιξης του τυφώνα "Νεογκούρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδική προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων ενόψει της άφιξης του σφοδρότατου τυφώνα "Νεογκούρι" στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένης της νήσου Οκινάουα, εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση εκτιμάται πως υπάρχει μείζων κίνδυνος πρόκλησης μαζικών καταστροφών και κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στην περιοχή που έχει τεθεί σε αυτή την χωρίς προηγούμενο κατάσταση συναγερμού.

Προειδοποίηση απομάκρυνσης των κατοίκων εκδόθηκε για το σύνολο του πληθυσμού του Μιγιάκο, του νοτιότερου ιαπωνικού νησιού, το οποίο αφορά η ειδική προειδοποίηση που εξέδωσαν οι Αρχές στο τέλος της ημέρας.

«Έχουμε συμβουλέψει τους περίπου 55.000 κατοίκους να καταφύγουν στους χώρους που έχουν προβλεφθεί όπως σε δημόσια κτίρια», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών.

Ο "Νεογκούρι" κατευθύνεται προς τα νότια νησιά της Ιαπωνίας με τους ισχυρότερους ανέμους να φθάνουν τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, «σαν την υπερταχεία Σινκάνσεν» υπογραμμίζουν τα μέσα ενημέρωσης. Θα πλήξει το νησί Μιγιάκο και κατόπιν την Οκινάουα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή το πρωί της Τρίτης.

Φωτογραφία από δορυφόρο της NASA δείχνει τον τυφώνα Νεογκούρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News